PROGRAMMA  PROJECTEN  ACTION RESEARCH  Meet you at the Mountains  
Meet you at the Mountains
Maja von Hanno

Meet you at the Mountains, 2008, De Woerd
Maja von Hanno (N)


De Woerd ligt in een gebied waar vroeger weilanden en boomgaarden het beeld bepaalden. Hier ontwikkelt Bouwfonds-Fortis een groot aantal woningen rond hofjes en pleintjes die samen de vriendelijke sfeer van een dorp ademen. Op verzoek van Bouwfonds-Fortis neemt Beyond de leiding bij het uitzetten van een kunstopdracht in deze wijk, die grotendeels door het bouwfonds wordt gefinancierd.


Foto: Misha de Ridder

Eerder, in 2006, verrichtte kunstenaar Maja von Hanno in het kader van het ‘Action Research’-programma een studie naar het van oudsher landelijke groengebied. Voor Beyond een aanleiding om Von Hanno te vragen voor een schetsontwerp. Meet you at the Mountains is een kleinschalig landschap dat bestaat uit drie afzonderlijke ‘bergketens’ waartussen wegen slingeren. De op sokkels geplaatste bergen zijn tegelijkertijd semi-abstracte sculpturen of eenvoudig te herkennen landmarks van een ontmoetingsplaats. Het beeld staat op een tijdelijke locatie. Als de bouwwerkzaamheden zijn afgerond verhuist het kunstwerk naar de definitieve plek aan de noordzijde van het Vasalisplantsoen, bij de entree van de wijk.
ACTIVITEITEN

Opening
Datum: 21 juni 2008
Locatie: Vasalisplantsoen - De Woerd
Activiteit: Op zaterdag 21 juni 2008 wordt het kunstwerk Meet you at the Mountains van kunstenaar Maja von Hanna op feestelijke wijze ingehaald op zijn standplaats in het Vasalisplantsoen in De Woerd.

Om dit bijzondere kunstwerk te laten kennismaken met zijn buurt worden de bewoners van de Woerd van harte uitgenodigd voor een onvervalst Alpenfeest.

Het Vasalisplantsoen verandert voor één dag in een Alpenweide. Er zijn diverse activiteiten voor kinderen, zoals een bergklimwand. Ook kan iedereen deelnemen aan een workshop ‘Bergen kleien’. Het resultaat daarvan krijgt u mee en kunt u een mooi plekje geven in de tuin, zodat er een miniatuur bergketen ontstaat in de Woerd. Om 17.00 uur wordt het kunstwerk in aanwezigheid van de kunstenaar officieel welkom geheten. Aansluitend hierop wordt de Zwitserse maaltijd geserveerd.

In de avonduren zal op de tijdelijke Alpenwei een ‘Sound of Music’ karaoke wedstrijd plaatsvinden. Geef je op met het hele gezin als de familie Von Trapp, soleer met het ongeëvenaarde ‘Climb every Mountain’ of schitter met de buren in het romantische Edelweiss. Voor deelname aan de karaokeshow kunt u telefonisch contact opnemen met Bureau Beyond (030 - 2867100).

Maja von Hanno

Maja von Hanno (1977) is geboren in Oslo, Noorwegen. Van 1996 - 2000 studeerde zij aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Zij was deelnemer aan Ateliers Amsterdam in 2000 - 2002. Maja von Hanno woont en werkt in Amsterdam.

Van 18 april t/m 11 mei 2006 heeft Maja von Hanno in de Nomads in Residence gewerkt aan haar schetsontwerp. Het uiteindelijke werk wordt geschonken door De Woerd VOF.